Monty, Babu og Pia​

​Monty er en 4 år gammel Working Kelpie. Han er certificeret redningshund i Beredskabet, og han er sammen med sin ejer, Pia, klar til at hjælpe med at finde overlevende under sammenstyrtede bygninger både i Danmark og i udlandet.

Hvis Danmark sender hjælp til udlandet efter et jordskælv, så består holdet af 8 hunde, hvor Monty er én af dem. Sidste år bestod Monty og Pia en 3 dages International Mission Readiness Test i Paris sammen med bl.a. deltagere fra Japan, Slovenien og Italien.

Monty er også certificeret redningshund i foreningen Missing People. Her har han og Pia været på flere eftersøgninger efter bortgåede, demente personer.

​Babu er en 6 år gammel Bayersk Bjergschweisshund. Hun er uddannet som Mantrailer. Det betyder, at hun kan følge en persons individuelle fært både i skove og i byen. Desværre bruger man ikke den type hund i Danmark, så hun træner det kun for "sjov"

Tak for et dejligt og lærerrigt besøg til Monty, Babu og Pia.

Maximus fra rastepladsen

September:

En lille efterladt killing blev indleveret i vagten hos Birte. Hans hale havde et stort inficeret sår fuld af maddiker, og han var kold og våd med en beskeden vægt på 720 g.

Han blev bedøvet og såret renset med henblik på at amputere halen, men den lille hale fik i stedet chancen for at hele, og den lille kat kom med Birte hjem i døgnpleje.

Der fik han fast adresse og tilmed navnet Maximus.

Langsomt heler såret, og halens lille knæk retter sig mere og mere ud. Han er dog stadig meget forsigtig, og bliver let bange - faktisk er han allermest tryg hos mor Birte.

Såret på halen der var fyldt med maddiker ved ankomsten i vagten. Man kan ane, at de "kravler" rundt i såret.​​

​​Centrum Dyreklinikken

Flegmade 11 B, 7100 Vejle

Telefon: ​75 83 63 11​​

E-mail: ​info@centrum-dyreklinikken.dk